Een originele kalender dankzij design, materialen en druktechnieken

Kalenders oubollig? Nee hoor! Onze tips voor een originele kalender.

Denk jij bij het woord ‘kalender’ meteen aan de flauwe mopjes van de Druivelaar of de ‘blote madammen’ van Pirelli? Hoog tijd om daar verandering in te brengen!

Een leuk idee en knap design gecombineerd met mooie materialen en moderne druktechnieken kunnen een echte eyecatcher opleveren. We geven je hieronder graag wat inspiratie voor een originele kalender.

Kalenders oubollig? Niets is minder waar!

 

3 tips voor een originele kalender

1. Ga voor een origineel ontwerp

Een originele kalender heeft soms niet meer nodig dan een origineel ontwerp. Neem dus een grafisch ontwerper in de arm en geef hem of haar carte blanche voor een kalender die opvalt. Samen met hen vertalen we de huisstijl van jouw bedrijf naar mooie designs.

2. Kies opvallende en mooie materialen en druktechnieken

Ook door opvallende en mooie materialen te kiezen kom je vaak tot een originele kalender. In samenwerking met Redopapers gebruikte Stockmans lopervellen voor een prachtige duurzame kalender. Een ander idee? Kies een stijlvolle staander voor een originele bureaukalender.

Ook druktechnieken kunnen je kalender net dat ietsje meer geven. Je kan de kalender veredelen en meer tactiliteit geven door logo’s of quotes te behandelen in letterpress of foliedruk. Dankzij mooie materialen en klassieke druktechnieken beschik je over eindeloze mogelijkheden.

3. Personaliseer

Bureaukalenders voor je personeel een extra touch geven? Geef elke werknemer een kalender die gepersonaliseerd werd met hun voornaam. Voeg meteen ook de verjaardagen van alle personeelsleden toe en vergroot de feestvreugde op de werkvloer.

Nog verder gaan? Dat kan uiteraard! Voeg datums van bedrijfsevenementen toe en fleur elke maand op met een actiefoto van de teambuilding van vorig jaar. Zo stel je zelf een originele kalender samen die jouw bedrijf in beeld brengt.

 

Extra inspiratie: Paperwork 2018 – een duurzaam kunstwerk

Het wordt natuurlijk helemaal geweldig als jouw idee op alle vlakken opvalt. ‘Paperwork 2018’ werd ontworpen door Annelies Vanoost en gemaakt door Stockmans.

Deze originele kalender verzamelt 13 artistieke ontwerpen en combineert state-of-the-art druktechnieken met technieken van 60 jaar geleden.

Bovendien is elke pagina geperforeerd zodat je op het einde van het jaar 13 individuele kunstwerken overhoudt. Duurzaam, toch? Dat vond de Kalenderwedstrijd voor Nederland en België ook.

Deze wedstrijd bekroont elk jaar de beste en meeste vernieuwende kalenderconcepten. Dit jaar gaven zij ‘Paperwork 2018’ als eerste Belgische nominatie in jaren de hoofdprijs!

 

Op zoek naar een originele kalender voor 2019?

Ben je op zoek naar een originele kalender voor 2019? Als winnaar van de Kalenderwedstrijd voor Nederland en België heeft Stockmans de expertise in huis om je te verrassen. Neem nu contact op met Stockmans Kalenders, dé kalenderspecialist sinds 1875. Wij helpen je graag verder.

 

Contacteer ons