Stockmans Art Books op de Boekenbeurs 2018

Kom Stockmans Art Books ook dit jaar bezoeken op de Boekenbeurs!

Bigger is better?

Voor de Boekenbeurs 2018 zijn we verhuisd naar hal 3. Je vindt ons dit jaar in de ‘kunstboekenhoek’. Niet om op te scheppen, maar onze stand is dubbel zo groot als die van vorig jaar. Size matters, right?

Dit jaar gaan we terug naar onze roots als drukker-uitgever en is onze stand opgebouwd uit palletten met drukvellen. We presenteren onze nieuwe publicaties van 2018 ook op hun eigen ‘lopers’: de vellen die de drukpers nodig had om de kleuren goed te zetten.

Elke dag iets bijzonders

Als je naar de Boekenbeurs 2018 komt dan vind je aan onze stand een lange tafel waar we inspirerende lunches organiseren. Interesse? Stuur ons gerust een mailtje!

Van 28 oktober tot en met 11 november hebben we elke dag wel iets bijzonders gepland. Kom dus zeker eens langs de stand van Stockmans Art Books op de Boekenbeurs 2018!

Meer weten?

Hieronder vind je ons programma. Meer weten? Bekijk onze pagina op de website van de Boekenbeurs 2018 of volg ons op Facebook voor alle events en dagelijkse updates.

Wil je graag langskomen? Bruno, Els, Ellen en Nina van Stockmans Art Books heten je van harte welkom in hal 3!

Programma

28/10

 • Opera matinee: Lohengrin luisterverhaal Rasverteller An Nelissen doet op onnavolgbare wijze het verhaal van Wagners opera Lohengrin uit de doeken. Te gek voor woorden, spannend, ook wat van de pot gerukt en romantisch tegelijk. De vertelling wordt u op een uurtje tijd vlot geserveerd op een bedje van hemelse Wagner-tonen. We maken er een feestje van. Van 13u tot 13u45 in de Boek-O-Drôme
 • Helende kunst: Een talk met kunstenaars Arpaïs Du Bois en Danielle van Zadelhoff over hoe zij de fysieke en mentale toestand van anderen vastleggen met tekst en beeld. Danielle van Zadelhoff maakte onder andere een portrettenreeks van Londense AIDS survivors. Pakkende beelden en tekstfragmenten die de broosheid en tegelijkertijd de kracht van deze mensen vastleggen. Van 16u tot 16u45 in het Atelier.

29/10

 • Live drawing met Jan Bosschaert en Ward Nijs: We brengen de twee totaal verschillende stijlen van Jan Bosschaert en Ward Nijs samen voor een tekensessie. Terwijl we in gesprek gaan met deze toptekenaars kan je op de camera volgen hoe zij een wit blad transformeren tot een prachtige tekening.  Van 16u tot 16u45 in het Atelier.

30/10

 • Cooking with typography: Proef van heerlijke vegetarische gerechten geïnspireerd op operastukken. Ontdek de achterliggende verhalen terwijl je smaakpapillen genieten. In een design van Novo Typo. Bedacht en bereid door Erik Vernieuwe en Kris De Smedt.  Van 14u tot 15u in de Showkeuken.
 • De toekomst van de onafhankelijke boekhandel: Een talk met Pascal van Boekenhuis Theoria over hoe hij de toekomst van de onafhankelijke boekhandel ziet. Hoe denkt hij als ervaringsdeskundige over welke rol het boek en zijn huis vandaag in de maatschappij hebben? Van 16u tot 16u45 op het Oranje podium.

31/10

 • Helende kunst: het boek als therapie of als deel van de kunstpraktijk: Kan een boek therapeutisch werken? Wat is de plaats van een boek in de kunstpraktijk van Lieve Van Stappen? Een talk over hoe kunst een invloed kan hebben op je fysieke en mentale gezondheid. Met Maaike Ottoy, Lieve Van Stappen en Leen Verhaert. Van 14u tot 14u45 in het Atelier.

1/11

 • Joris Van de Moortel: the 7 sacraments: Op Allerheiligen laat Joris Van de Moortel duivelse muziek op u los. Duivels is wat overdreven, maar hij verwerkt de 7 sacramenten in een muziekperformance met tekst en bijpassende handelingen. Prepare to be amazed! Van 16u tot 16u45 in de Boek-O-Drôme.

2/11

 • Fotografen aan het woord: Een gesprek met fotografen over hun kunst, motivatie en werkwijze. Sam Asaert en Isabelle Pateer vertellen over hoe zij een zekere traagheid verwerken in hun oeuvre en zo verschillende lagen blootleggen. Een vorm van slow photography met een humanistische insteek die de context overstijgt. Van 11u tot 11u45 op het Oranje podium.
 • Masterclass fotografie met Max Pinckers: Een masterclass fotografie met Max Pinckers, een jonge Belgische kunstfotograaf. In zijn oeuvre onderzoekt hij de visuele strategieën in documentaire fotografie.  Van 15 tot 15u45 in de Boek-O-Drôme.

4/11

 • Boek tattoo met Jan Bosschaert: Op de vorige editie van de Boekenbeurs werden echte tattoos gezet en een ontwerp van Jan Bosschaert was de meest gekozen tattoo. Daarom krijgen een beperkt aantal exemplaren een speciale lederen hoes met tattoo door Jan. Omdat het allemaal op de Boekenbeurs begon willen we er zeker eentje live laten zetten! Van 15 tot 15u45 in het Atelier.

8/11

 • Stockmans & Antilope De Bie invite: een inspirerende voormiddag op de Boekenbeurs 2018, met interessante sprekers en een netwerkmoment voor ontwerpers, marketeers en andere mensen uit de communicatie- en bedrijfswereld. Met sprekers zoals Roel Vandebeek van It’s a Roel, Reg Herygers van un’dercast, en sprekers van Kummer & Herrman en Haystack. Van 10u tot 13u in de Boek-O-Drôme.

9/11

 • Performance for the book: In deze performance interageert An Onghena met een groot blad papier. Ze loopt over het vel, gaan eronder liggen en verandert zijn vorm. Het wordt opgetild, gevouwen en verfrommeld tot zijn eindstaat volledig verschilt van het maagdelijk wit vel van het begin. Van 14u tot 14u30 aan de stand van Stockmans Art Books.
 • Thuishaven workshop met Red Star Line Museum:inwijkelingen kregen de kans om in het Red Star Line Museum hun verhaal te delen. Op de Boekenbeurs 2018 krijgt het publiek de kans om hetzelfde te doen. Het resultaat wordt opgenomen in de Red Star Line-collectie. Van 15u tot 16u15 in het Atelier.

11/11

 • Live drawing by Dennis Tyfus: De boekvoorstelling van I know this sounds quite ridiculous, but I just follow the line. Nico Dockx deed een jaar lang interviews met kunstenaar Dennis Tyfus. Het resultaat is een boek van meer dan 800 pagina’s vol beeld en tekst uit zijn kunstpraktijk. Op de Stockmans stand tekent Dennis Tyfus portretten van de mensen die de creatie van het boek mogelijk maakten. Van 14u tot 17u aan de stand van Stockmans Art Books.

Kom jij ons bezoeken op de Boekenbeurs 2018?

Wil jij de stand van Stockmans Art Books bezoeken op de Boekenbeurs 2018? Bruno, Els, Ellen en Nina heten je van harte welkom in hal 3!