Celibataire Divas

Celibataire Divas

De tentoonstelling CELIBATAIRE DIVAS toont het werk van meer dan zestig hedendaagse kunstenaars die de eeuwige zoektocht naar escapisme elk op hun eigen manier verbeelden. In het Herkenrode-refugehuis in het centrum van Hasselt gaat de twijfelende 21ste mens in installaties, schilderkunst en multimedia deze discussie aan met de sterke vrouwen van de abdij van Herkenrode: altijd zoekend naar verlossing, maar ook vrijgevochten grootgrondbezitters.

De abdij van Herkenrode net buiten de stadsmuur was gedurende eeuwen een ongezien machtscentrum. De Cisterciënzerinnen bezaten omwille van de bedevaart van de bloedende hostie vanaf 1317 een ongekende spirituele en wereldlijke macht. Hun voormalige toevluchtsoord levert de perfecte locatie op voor een actuele kunsttentoonstelling over een zeer actueel thema.

De tentoonstelling in samenwerking met kunstgalerij de Mijlpaal staat via een bijzondere selectie van internationale en actuele kunstwerken stil bij de bijzondere leefwereld van deze geëmancipeerde vrouwen. Stockmans maakte een catalogus ter gelegenheid van de expo. De catalogus bevat foto’s van alle deelnemende kunstprojecten op Munken papier, verzameld in een opvallende blauwe presentatiemap op Keaycolour van Antalis. De cover van de verzamelmap werd bedrukt met dekwit en goud op de UV-pers, wat een opvallend resultaat geeft.

De tentoonstelling loopt van 2 juli tot 3 september 2017 in de abdij van Herkenrode.

 

De Mijlpaal

 

  • Brochure Celibataire Diva's
  • De Mijlpaal
  •  

    Mapje met 64 losse kaarten

    Formaat: 158 x 221 mm

    Cover: Keaykolour porseleinblauw 300 grs