Carolyn Spaenjaers

Carolyn Spaenjaers

“Carolyn Spaenjaers schildert. Eigenlijk zou dat het laatste woord van het hele inleidend verhaal kunnen zijn, want de kern van haar werk is het schilderen als ‘open’ proces dat met een leeg paneel begint. Een schilderij van haar kan niet op voorhand volledig bedacht worden, maar moet zich als het ware vormen tijdens het werken. Bij Carolyn resulteert dit in grotere panelen, die haast tastend tot stand zijn gekomen. Verf wordt opgebracht, laag na laag, tot er een maximale spanning is ontstaan tussen de vormen, die elkaar steunen of opheffen.”

– Ernest Van Buynder, voorzitter van de Vrienden van het M HKA

Carolyn Spaenjaers (°1987, Antwerpen) studeerde grafisch ontwerp aan St-Lucas in Antwerpen en haalde een Visuele Kunst diploma aan het ERG/St-Lucas in Brussel.

Om inspiratie op te doen en nieuwe technieken te ontdekken, woonde ze in en reisde ze na haar studies naar verschillende landen en steden zoals Barcelona, Milaan, Berlijn, Japan en verschillende landen in Zuid-Amerika.

De inspiratie voor haar werken stemt voort uit landschappen en objecten die ze om zich heen ziet en die ze dan overbrengt naar grote houten panelen met industriële lijm en producten die reliëf en textuur geven, wat nog eens versterkt wordt door spray paint lijnen.

Deze publicatie bevat een selectie van haar werken op Arctic Volume White. De cover is korter dan het binnenwerk, wat een interactie geeft tussen het beeld op de eerste en laatste pagina en het beeld op de cover. Het binnenwerk werd gedrukt in quadri met een extra PMS zilver. Voor de cover werd een extra PMS goud toegevoegd.

 

Carolyn Spaenjaers