Christian Wijnants – Summer 2018

Christan Wijnants – Summer 2018

Het Christian Wijnants ‘Summer 2018 lookbook’ werd gedrukt op dun, tactiel papier (Soporset 60 gr.) om het gevoel van de lichte stoffen uit de zomercollectie te recreëren.

Christian Wijnants is een in Antwerpen gebaseerde modeontwerper. Christian, geboren in Brussel, verhuisde in 1996 naar Antwerpen om mode te studeren aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen. Zijn afstudeercollectie won de Dries Van Noten Award  voor beste collectie in 2000. Na zijn afstuderen, presenteerde Christian zijn collectie op het prestigieuze Festival d’Hyères, waar ze de Grand Prix won en werd opgepikt door winkels zoals Colette (Parijs), Pineal Eye (Londen) en Via Bus Stop (Tokyo). Hij werkte met Van Noten in Antwerpen en met Angelo Tarlazzi in Parijs, waarna hij zijn eigen label lanceerde in 2003.

Christian Wijnants presenteert zijn collecties in Parijs tijdens de Paris Fashion Week. Zijn stukken worden verkocht in boetieks en kledingwinkels over de hele wereld, zoals Le Bon Marché, Tomorrowland en Isetan.

 

Christian Wijnants