Harry Gruyaert in het klein

Harry Gruyaert in het klein: postkaarten

Naar aanleiding van de tentoonstelling van Harry Gruyaert in het Fotomuseum (FOMU) in Antwerpen, maakten we bij Stockmans postkaarten van geselecteerde werken. Met deze prachtige kaarten kan je een klein stukje van het werk van deze fantastische fotograaf mee naar huis nemen. Momenteel te koop bij FOMU!

 

Harry Gruyaert (Antwerpen, °1941) is een van ’s lands bekendste fotografen. Met deze retrospectieve schetst het FOMU een rijk en verrassend beeld van zijn oeuvre. Hij is een van de pioniers van de kleurenfotografie en sinds 1982 vooraanstaand lid van het gerenommeerde fotoagentschap Magnum. Stockmans zorgde al eerder voor de papieren productie van zijn werk met de publicatie It’s not about cars in 2017, in samenwerking met Gallery FIFTY ONE.

Centraal in de tentoonstelling staan zijn meest iconische beelden. Elke foto onthult een eigen, uniek universum, opgebouwd met een feilloos gevoel voor kleur, licht en compositie. Harry trekt de wereld rond, voortgestuwd door een niet aflatende zoektocht naar de schoonheid van het alledaagse.

 

De tentoonstelling Harry Gruyaert – Retrospectieve loopt van 09 maart 2018 tot en met 10 juni 2018.

 

Meer over de artiest

Gallery FIFTY ONE

FOMU