I can do this for hours – Nico Dockx

I can do this for hours – Nico Dockx

Het resultaat van ARTICULATE, een evenement met als grootste objectief een samenwerking die grenzen overschrijdt. Deze LP-insert met action drawings door Patrick Pleutin werd gedrukt op Biotop en past perfect in de hoes van een LP. Editie op 300 exemplaren.

Deze publicatie hoort bij een project waarbij het visuele en auditieve gelinkt wordt aan het culinaire in een samenwerking die grenzen overschrijdt en mensen samenbrengt. Dit soort multidisciplinaire projecten waarin kunstenaars samenwerken met mensen uit verschillende vakgebieden komen steeds meer voor.  In dit geval creërden tekenaars, muzikanten en kunstenaars elk een deel van het kunstproject.

Muzikant Eric Thielemans, kunstenaar Nico Dockx en een groep artiesten, denkers, kunststudenten en onderzoekers spendeerden een hele dag rond de tafel met conversaties, lezingen, optredens, interventies, muziek en eten. Een research dag met als starting point ’the act of making and collaborating with others.’

Evenement georganiseerd door de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen en het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (AP Hogeschool).

 

Event / Publication Concept: Nico Dockx, Eric Thielemans

Drawings: Patrick Pleutin

Texts: Ramuntcho Matta, Molly Nesbit, Otark Productions, Christos Papasotiriou, Gert Verschraegen

Images: Bertrand Cavalier (gatefold cover), Ioanna Mathopoulou (labels), Zena Van den Block (sleeve)

Sounds: Soet Kempeneer, Hendrik Lasure, Francisco López, Eric Thielemans, Casper Van De Velde, Pieter-Jan Vercammen

Mastering: Krist Torfs, TBM Studios

Design: Nico Dockx, Jean-Michel Meyers