So prettly prattly pollylogue – Nico Dockx zoekt James Joyce

So prettly prattly pollylogue – Nico Dockx

So prettly prattly pollylogue. James Joyce and the art of… cooking, reading, writing, exhibiting, performing, and…

Deze catalogus werd gemaakt voor het 26ste internationaal James Joyce-symposium in juni, georganiseerd door de Universiteit Antwerpen. Het onderzoeksproject vertrekt vanuit de vraag of er vandaag – in de context van een internationaal, academisch congres over het literaire werk van James Joyce – ook een brug kan gemaakt worden naar het culinaire, het visuele, het muzikale en tevens ook het conceptuele karakter van de kunsten. Chef Seppe Nobels liet zich inspireren door Ulysses en creëerde een menu voor het evenement. Met voldoende vegetarische opties aangezien James Joyce zelf vegetariër was:

“Hay-smoked C’est le pigeon Joseph or Flemish-style asparagus with turnips and roof garden herbs”

Het menu voor het evenement werd in letterpress gedrukt en dient als cover voor een boekje met ‘some thoughts for food’. Binnenin zitten twee diagrammen op PVC die als ware röntgenfoto’s interageren met de analyses van de tekst door Nico Dockx en Geert Lernout. Joyce blijft verbazen!

Het project is een samenwerking tussen professor emeritus vergelijkende literatuur Geert Lernout (Universiteit Antwerpen), beeldend kunstenaar Nico Dockx (Koninklijke Academie voor Schone Kunsten Antwerpen), en kunsthistoricus en curator Sarat Maharaj (Malmö Art Academy/ Lund University). Seppe Nobels kennen we van een van de bekendste vegetarische restaurants van België: Graanmarkt 13.

 

Meer informatie over het project

Graanmarkt 13

 

 

 • So prettly prattly pollylogue
 • Nico Dockx
 •  

  Cover in letterpress

  16 pagina’s, geniet met manueel ingekleefde PVC vellen

   

  Cover : Munken Pure Rough 300 grs

  Binnenwerk : Munken Print Cream 90 grs

  2 PVC vellen : PVC transparant glossy 150

   

  Formaat: 148 x 210 mm