Random: een portfolio met wire-o

Random: een portfolio met wire-o

Jan Pauwels startte in 1993 met het ontwerpen en realiseren van licht op maat. Hij richtte Random Light op, een bedrijf met 4 medewerkers die hem ondersteunen in het maken en de plaatsing van de lichtontwerpen. Als ondernemend lichtkunstenaar streeft Jan Pauwels naar de creatie van lichtobjecten die voldoen aan de architecturale en functionele ruimten waarin zij geplaatst worden.

De lichtobjecten bestaan vooral uit transparante structuren gemaakt uit aluminium of messing en met veel kleine lichtpuntjes. De transparantie laat de ruimtes intact en vormt een feeërieke, vrolijke en feestelijke toevoeging.

Het portfolio van Random werd in een kleine, fijne brochure gegoten in een ontwerp van Livin Mentens. De cover van grijskarton is afgewerkt met blauwe letterpress. Het binnenwerk heeft verschillende formaten en papiersoorten: Arctic Volume White (150 en 300 gr.), offset papier (80 gr.) en een Maco Gloss (150 gr.).  Grote spreads die je kan openvouwen worden afgewisseld met het ‘normaal’ formaat en kleinere pagina’s. Zo kreeg elke  afbeelding het formaat en de textuur die bij hem past. De brochure is afgewerkt met wire-o, wat voor een sterkere dynamiek zorgt.

 

 

Random

Livin Mentens