A sketchbook as a diary

A sketchbook as a diary van Jarno Kettunen

Finse kunstenaar Jarno Kettunen (1980) is een bekroonde mode illustrator en visual artist die de essentie van een moment en persoonlijkheid vastlegt in een snelle, energieke tekening die elegantie, luxe en glamour uitstraalt. Hij werkt regelmatig met bekende namen in de modewereld en maakte zijn “live illustrations” al tijdens hig-end modeshows van Jean Paul Gaultier, Dior Homme, AF Vandevorst en Manish Arora. In 2014 debutteerde hij tijdens de New York Fashion Week met een portret van Diane von Furstenberg in de backstage van haar spring-summer 2015 show.

Jarno’s tekeningen zijn nu verzameld in een sketchbook diary, geïllustreerd met elke maand een uniek calendarium ontworpen door Jarno. De inhoud, het luxueuze papier en het gelimiteerde aantal items (er zijn maar 365 exemplaren te koop) maken van dit sketchbook een absolute must-have.

 

There is something magical about fashion illustrations. As if that one drawing stops time and a certain mood takes over. Going through some of Jarno Kettunen’s illustrations, that’s exactly what happens. In a subtle sketch, some well-chosen brush strokes, this artist takes fashion to a whole new level.

– Veerle Windels