Duurzaam met Redopapers

Duurzaam met Redopapers

Een nieuw spannend én duurzaam kalenderproject voor Stockmans in samenwerking met Redopapers!

In een nieuw concept koppelen Stockmans en Redopapers creativiteit met milieubewustheid. Wanneer een boek of ander project gedrukt wordt, is het eerste blad niet meteen perfect. De kleuren worden getest en bijgewerkt tot het beoogde resultaat bereikt wordt. De vellen die hiervoor gebruikt worden noemen we ‘lopers’ en deze worden doorgaans verzameld en weggebracht voor de recyclage van papier, samen met foute drukvellen en misprints. Samen met Redopapers wil Stockmans deze ‘lopers’ een nieuw leven geven!

De vellen worden gebruikt als drager in een nieuw kalenderconcept. De eigenzinnige kunstprojecten waar we bij Stockmans aan werken leveren ons prachtige achtergronden om samen met Redopapers onze creativiteit op los te laten. Elk drukvel dat gebruikt wordt is anders, waardoor elk exemplaar uniek is.

Voor deze dag- en maandkalender werden lopers gebruikt van een magazine voor de Antwerp Fashion Masters van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen. Het magazine was gevuld met kleurrijke posters van de ontwerpen van de masters van 2017 van de Mode Academie. Deze opvallende modecreaties dienen als ondergrond voor een maand- en dagkalender waarbij je elke dag kan afscheuren.

Als bindingstechniek voor de maandkalender werd gekozen voor de singersteek, uitgevoerd met industriële naaimachine. De rug van de dagkalender is bewust bloot gehouden om een veelgebruikte lijmtechniek (‘waaieren’) in de kijker te zetten. Zowel binden als lijmen werden in een beschutte werkplaats gedaan, zodat dit duurzame project ook voor sociale tewerkstelling zorgt.

Deze kalenders zijn milieubewust en passen helemaal binnen de circulaire economie!

Redopapers werd recent ook verkozen als ‘starter van het jaar 2017’, waarbij de jury viel voor hun sociale en duurzame aanpak.

www.stockmans.be
www.redopapers.com
https://antwerp-fashion.be/