Paperwork 2018

Paperwork 2018 door Annelies Vanoost

Paperwork 2018 doet denken aan Bauhaus, De Stijl en kunstenaars zoals Calder.

Annelies Vanoost legt, als grafisch ontwerper, op natuurlijke wijze linken met productvormgeving en toegepaste kunst.

Haar ontwerpen voor Paperwork 2018, in samenwerking met uitgeverij Stockmans, zijn ontstaan uit een reeks schetsen en collages die als materiaal dienen voor concrete prints op producten.

Paperwork is samengesteld uit 8 verschillende papieren, 6 kleurendruk en een toepassing van letterpress op 9 vellen. Blauwe lijm verbindt het geheel.

Deze bijzondere prints hebben naast hun functie als kalender ook een alleenstaand verhaal als een verzameling van 13 kunstwerken.  Zo is elke pagina geperforeerd zodat de kalender ontmanteld wordt in individuele kunstwerken.

Paperwork brengt een opvallend kleuraccent in je interieur. Deze gelimiteerde editie van 365 exemplaren is een must-have voor elke designfanaat!

Vanuit een ontwerpersstandpunt is de kalender een technisch hoogstandje. Stockmans heeft de allerlaatste druktechnologie gekoppeld aan letterpress-technieken met drukpersen van 50 jaar geleden. De 8 verschillende luxueuze papiersoorten uit de collectie van Antalis, creëren een gevoelservaring van kunstdrukken uit verschillende periodes. Het lijken wel litho’s of zelfs zeefdrukken. Steendruk, hoogdruk, zeefdrukken en hedendaagse offsetdruk met UV-techniek passeren gevoelsmatig de revue. Een gelimiteerde editie voor de drukwerkfanaat en/of de kunstliefhebber.

 

Winnaar van de Belgisch-Nederlandse Kalenderwedstrijd 2018!