Een ode aan Andy Warhol

Een visuele interactie met Andy Warhol

Kunsteditie gedrukt op 2 exemplaren. Een relaas van een schooljaar avondschool beeldhouwen aan de kunstacademie te Lier. Geïnspireerd op het zijn van Andy Warhol – de rode draad gedurende het ganse studiejaar voor Paula C. – creëerde Bruno Devos voor de kunstenaar-student een eigen interpretatie voor deze publicatie waarbij Paula C. & Andy W. visueel in elkaar overlopen en de student zich laat gaan in de imaginaire leefwereld van de ster-kunstenaar.

Over de kunstenaar

Andy Warhol (1928–1987, VS) is een van de beroemdste kunstenaars van de 20e eeuw. Voor hem is roem zelf een kunstvorm. Warhol, die begon als commercieel illustrator, veroverde de kunstwereld met bewust banale beelden, die al snel als Pop Art werden geïdentificeerd. Warhol is de tegenpool van de abstracte expressionisten die de jaren vijftig domineerden. Hij speelt met serieproductie en herdoopt zijn atelier ‘The Factory’. Zijn kunst vat het naoorlogse consumentisme samen. In zijn eigen woorden: “Als je alles wilt weten over Andy Warhol, kijk dan gewoon naar de oppervlakte van mijn schilderijen en films en mezelf, en daar ben ik. Er zit niets achter.”

 

Meer kunstenaars in interactie met gevestigde waarden: Arpaïs Du Bois

  • Presentatie kunstacademie
  • Paula Cornelissen
  • Digitaal gedrukt op verschillende papiersoorten, in verschillende papierformaten, gecombineerd met zeefdruk drukwerk van de student-kunstenaar. Losbladig verzameld en bijeengehouden door rivetten.