Avec le vent – Nico Dockx

Avec le vent… Un voyage en mer méditerranée – Nico Dockx

De wind past goed bij Nico Dockx. Ze waait rond en is vrij. Niemand bezit de wind. Niemand kan haar houden. Ze raakt iedereen individueel en alles samen. Dat is wat kunst kan zijn voor Nico Dockx. Zacht als een bries of riskant als een orkaan.

Tijdens de zomer van 2017, cureerde Nico Dockx een intrigerende reeks publieke evenementen voor de Art Triennale Beaufort langs de Belgische kust, als een deel van A Dog Republic, een collectief met Jean-Baptiste Decavèle, Helena Sidiropoulos, architect Yona Friedman en muzikant Krist Torfs. Ze bouwden Friedmans hula-hoop Iconostase op de kust en nodigden kinderen uit om giraffen in het zand te tekenen. Gedurende 75 dagen, publiceerde de krant de Standaard dagelijks ‘A Revolution a Day’, waarvoor 75 mensen uitgenodigd werden om een stuk te schrijven.

Zijn doctoraat in de kunst in 2014 was deel van een reeks gebeurtenissen die jaren eerder gestart waren, getiteld ‘The New Conversations’. Dit is een reeks bijeenkomsten, die archieven en herinneringen reactiveren en die mensen verbindt door denken, koken, lezen, praten, tentoonstellen; telkens op andere locaties. Als een nomadische academie; met ramen die altijd open staan.

Dit boekje met Japanse binding op Périgord Condat matt, bevat een door de kunstenaar gevouwen bootje.

Curated by Bruno Devos.

 • Avec le vent
 • Nico Dockx
 •  

  Cover: Périgord Condat matt 300 grs

  Binnenwerk: Périgord Condat matt 115 grs

  Formaat : 176 x 149 mm (liggend)

  Techniek: Gelijmd gebrocheerd met Japanse binding

 • Avec le vent, Nico Dockx, japanse binding

  Avec le vent, Nico Dockx

 • Avec le vent, Nico Dockx, japanse binding

  Avec le vent, Nico Dockx

 • Avec le vent, Nico Dockx, japanse binding

  Avec le vent, Nico Dockx