Danielle van Zadelhoff – Monografie

De prachtige fotografie van Danielle van Zadelhoff verzameld in een luxueuze hardcover

The first time I saw a photograph by Danielle van Zadelhoff, I was deeply impressed because her gaze perplexed me, creating the confusion we typically feel when faced with people, circumstances or ideas that conceal some unknown secret—what we call mystery.
She has invented a type of self-portrait using a model other than herself, in which she reflects her complex, sensitive inner world, her woman’s eye and her capacity for interpretation.

– Fernando Francés,
Director Centro de Arte Contemporáneo de Málaga (CAC Málaga)

 

Danielle van Zadelhoff vangt met haar fotografie het licht, heeft oog voor details en werkt met intieme poses. Een intuïtieve werkmethode, de natuurlijke maar beladen expressie van de modellen en het licht dat de broosheid ervan nog meer lijkt te benadrukken. Dat is wat haar foto’s zo ontroerend, poëtisch en universeel innemend maken.

Haar werk wordt vaak vergeleken met dat van de oude meesters uit de Renaissance, maar ondanks haar gebruik van het clair-obscur effect, hebben haar beelden een heel eigentijds gevoel. Ze weet de Zeitgeist te vangen met hedendaagse beelden die kalmte uitstralen en zo uitnodigen tot momenten van zelfreflectie.

Over het boek

Is er een betere aanleiding voor een fotoboek dan een grote solotentoonstelling? Van 30 juni tot 15 oktober 2017 werd Danielle van Zadelhoffs werk tentoongesteld in het Centro de Arte Contemporáneo in Málaga.

Stockmans Art Books creëerde een luxueuze hardcover editie ter ere van deze expo. Het boek bevat 127 full colour foto’s en is gedrukt in Staccato raster om het meest gedetailleerde resultaat te bekomen. Het werd in een minimal design jasje gegoten om de foto’s er nog meer te laten uitspringen. Het reproductieproces op luxepapier, het gebruik van intens zwart en de fragiliteit van de foto’s vragen om het gebruik van handschoenen die bij het boek horen. De handschoenen beschermen de foto’s en creëren tegelijkertijd een bijna rituele beleving van het werk van de kunstenares.

 

Bestelinformatie

Beschikbaar via de Stockmans Art Books webshop! Bekijk hier het boek of de speciale editie.

Voor meer informatie over de speciale editie kan je contact opnemen via bruno.devos@stockmans.be of els.merckx@stockmans.be

 

 • Danielle van Zadelhoff
 • ISBN 9789077207369

  248 pagina’s, hardcover

  235 x 305 staand

  Full colour, beelden gedrukt in Staccato raster + 1 PMS gold 874

  Prijs: € 56,00

   

  LUXEBOX

  Inhoud: certificaat, editie (oplage van 12 exemplaren), hardcover boek

  Prijs: € 1.650 (+ 6% BTW)