Highlands, Synchrodogs & Stieglitz 19

Stockmans legt vast: Synchrodogs’ tentoonstelling Highlands bij Stieglitz 19

“Tania Shcheglova and Roman Noven are two photographers who have been experimenting with film cameras since their perhaps not-so-innocent youth. From frozen lakes to empty theatre stages across Eastern Europe, the duo have snapped haunting images of the surroundings available to them, often emanating a dark or eerie mood.” – Dazed and Confused.

Synchrodogs is een artistiek duo uit het westen van Oekraïne dat al samenwerkt sinds 2008. Hun werk geeft een surreëel gevoel en vervaagt de lijn tussen realiteit en verbeelding. Ook dit project heeft een uitgesproken surreële touch en is zoals altijd gebaseerd op het vreemde en merkwaardige. In dit geval wordt de vreemde atmosfeer aangevuld met naakte of halfgekleede figuren in misvormde posities en met verborgen gezichten.

De publicatie werd gemaakt naar aanleiding van HIGHLANDS, de tentoonstelling van SYNCHRODOGS in Stieglitz19 gallery. Deze tentoonstelling loopt van 19 mei 2017 tot 24 juni 2017 in Antwerpen.

De meest opvallende features van deze publicatie zijn de cover en bindingsmethode. De gele cover is bewust kleiner gemaakt dan het witte binnenwerk en is zo, met zijn felle kleur, een nog grotere blikvanger. Het boekje is vervolgens met de hand genaaid met zwarte draad door Re-Do; een schijnbaar simpele ingreep die het geheel een ambachtelijke toets geeft.

 

www.synchrodogs.com

www.stieglitz.be

redopapers.com