It’s a Roel

It’s a Roel: handle with care

Design object of boek? Met zijn schuin afgesneden randen en de zwarte kleur op snee ontstaat een zwart object dat de kijker meteen herkent als boek. Een object dat hem tegelijkertijd doet twijfelen aan de conclusie van die eerste blik. Fragiel door de deconstructie van de boekvorm maar ook met een uitstraling van mysterieuze kracht. Handle with care.

In It’s a Roel wordt de carrière van ontwerper Roel Vandebeek perfect geïllustreerd. Want wat is er nu net zo speciaal aan zijn ontwerpen? Zo uitzonderlijk dat ze hun eigen naam dragen: een Roel? De werkwijze van zijn project Objet Portrait vat het samen.

Op basis van gesprekken met 9 BV’s ontwierp hij twee dingen per persoon: een ‘praktisch’ object en een kunstinstallatie. Eentje functioneel, het andere symbolisch maar allebei bevatten ze iets uit de ziel van de persoon in kwestie. Kijk binnen in de gevoelswereld van Stijn Meuris, Tom Van Dyck, Guy Mortier, Tom Lenaerts, Phara de Aguirre, Kim Clijsters, Lieve Blancquaert, Lize Spit en Wouter Torfs.

De gedurfde gedeconstrueerde vorm maakt het een parel die in de boekenkast van elke boekenliefhebber thuishoort.  Ook de designfanaat kan hier eindeloos inspiratie opdoen.

 

Verkrijgbaar op de Stockmans Art Books webshop! Bekijk hem hier.

 

www.itsaroel.be

 • Objet Portrait
 • Roel Vandebeek
 •  

  Formaat: 225 x 285 mm

  Cover: Maco sat 135 grs, gekleefd op 3 mm grijsbord

  Binnenwerk en schutbladen: Munken Print White 1.5, 150 grs

  Spiegelpapier : Sulfaatkarton éénzijdig 250 grs

  Kaft met matte krasvrije plastificatie + blinkende UV-vernis – op voor- en achterplat

  Afwerking: Schuin afgesneden zijden na binden + zwarte kleur op snee